grabbeldoos

2015-01-05 08.35.52

Het beste onderdeel van vele kinderfeestjes vertaalt naar volwassenfeestjes. Iedereen wil graag een presentje grabbelen!

djuna2015-01-05 23.09.14

Het contrast tussen een onschuldig spelletje en een uitvergrote vagina is uiteraard een beetje grappig. Tevens is het interessant om op een feest (waar veel mensen op zoek zijn naar een bedpartner) mensen direct uit te nodigen met hun hand in je doos te komen. Op een afstandje zijn er veel kijkers maar er durft bijna niemand te grabbelen zonder wat aanmoediging.

doos

Tijdens deze performance is de dame in de doos zo doozig mogelijk. Met een blonde pruik, lange wimpers en een kauwgompje. Flirtend om mensen te verleiden te komen grabbelen. Als het zo ver is; word er een intiem moment gecreëerd. Mensen krijgen instructies voorzichtig binnen te dringen en ondertussen oogcontact te houden. Zo worden ook personen met vandalistische neigingen of, mensen die er halfslachtig vanaf willen komen, gedwongen de ervaring bewust te beleven.

Het is een kritiek op een graaicultuur waar dingen pakken die je niet echt nodig hebt en aan meisjes zitten van wie de naam niet weet heel normaal is. Als het zo letterlijk gebeurd is het toch een andere ervaring.

Uitgevoerd tijdens:

Winterwolven 2015, Roodkapje, Rotterdam

Into the Rabbit hole 2015 met KOBE

Kopfkino 2015 in Amsterdam

Sensation West 2015 Amsterdam

djScan012